O Allah na bej te jemi te gezuar !

Ne ajetin e sures El Furkan permendet nje nder lutjet me bukura kushtuar lumturise dhe familjes.

Allahu xh.sh. thote:
Zoti yne! Na ben qe te jemi te gezuar me (punet) e grave tona dhe pasardhesve tane, e neve na ben shembull per te devotshmit.” ne arabisht; “Rabbene heblena min ezvaxhina ve dhurij-jetina kur-rate ajuni vexhalna lilmut-tekine imeme.”
                                         (El Furkan; 74)
Te tille, per shkak se duruan dhe ndoqen rrugen e islamit, Kur’anit Allahu xh.sh thote:
Per shkak se duruan, te tillet shperblehen me nje shkalle te larte (xhennet,parajse) dhe aty priten me pershendetje (nderime) te selamit.” (El Furkan; 75)
 
Pergatiti
Gezim KOPANI