Xhamia e fshatit Dragobi – Tropoje

(fotografi e bere tek Xhamia e fshatit Dragobi Tropoje viti 2017)

Xhamia e fshatit Dragobi ndodhet ne zonen e Myftinise Tropoje te Bajram Currit . Xhamia e Dragobise eshte e vendosur ne fshatin e Dragobise, buz lumit te Valbones. Rreth saj ka disa varreza myslimane dhe karshi saj ndodhet Shpella e Dragobis (Monumet Natyre) e cila ndodhet ne lartesin rreth 1200 m mbi nivelin e detit  dhe qe ka nje gjatesi 8 m dhe gjersi deri ne 4 m. Aty eshte strehuar edhe heroi Bajram Curri (Thuhet se ne kete shpell ne vitin 1925vdiq (apo u vra B.Curri ).

Sipas Myftiut aktual Eduart Demiraj thote se “Xhamia e fshatit Dragobi flitet te jete nje nder xhamit me te vjetra te Myftinise Tropoje.” Sipas te njejtit burim thuhet se kjo xhami eshte rreth  200 vjeçare. Nuk perjashtohen gojdhenat per vjetersi me te madhe dhe e kunderta.
Ka nje gjatesi rreth 8 – 9 m dhe gjeresi deri ne 6 m. Xhamia ndodhet buze lumit Valbone dhe afer ures qe kalon mbi kete lum. Afer xhamis ka disa varreza myslimane. Per shakak te vendodhjes por edhe te emrin qe ka fshati Dragobi jane bere disa dokumentare si dhe film pasi ky fshat njihet edhe per 200 kullat e tij te ndertuara prej guri.
Fshati Dragobi ka disa monumente Natyrore te cilat jane:

1. Lugina akullnajore e Motines
2. Ara e Dragobis
3. Shpella e Dragobis

Aktualisht fshati Dragobi ka rreth 80 shtepi. Se fundemi ne fshatin Dragobi eshte realizuar nje film  ky pjese e se cilit eshte edhe kjo xhami.

(fotografi e bere tek Xhamia e fshatit Dragobi Tropoje viti 2017)