Stervitja e dy shqiptareve, piktur e vitit 1828

Piktur e vitit 1828

Kjo eshte nje piktuar ne vaj e bere nga piktori Francez Alexandre Gabriel Decamps ku paraqet dy shqiptare te jugut te Shqiperise teksa sterviten per dy luftim. Ne fotografi thuhet se eshte Xhavella dhe Zenel Gjolekaj. Ne Laberi etj fisi Gjolekaj eshte fis i njohur dhe ne ze. Piktuara i perket vitit 1828.

Pergatiti
Gezim KOPANI