Tirane , viti 1913

Tirane, 1913

Fotografia eshte tek varrezat ne qender te Tiranes bere tek xhamia e vjeter e cila krahas saj ka Tyrben e Sulejman Pash Bargjinit. Ne fotografi paraqiten veshjet popullore te Tiranes, Dibresm uniforma e nje askeri (shtari) osman si dhe Hoxha (imami) etj.

Kjo fotografi eshte bere nga milionieri Francez Albert Kahn dhe qe i perkasin Koleksionit te tij me ngjyr. per Shqiprin e vitit 1913.

Pergatiti
Gezim KOPANI