Rritet numri i Haxhilereve

Arabia Saudite ka njoftuar se deri ne kryere te kesaj jave kan arritur mbi 1.7 milion besimtare per te kryer Haxhin, nderkohe me fillimin e haxhit dhe perpunimit te informacioneve te behet i ditur numri i pjesmarresve ne haxh. Gjihsesi ne fillim te jave, diten e hene, sipas agjencise shteterore te lajmeve SPA raportohet se kan arritur me transport ajror 1.664.974 besimtar, ndera ate toksore 92.844 dhe nga deti gjithsesj 1.775.067. Ne krahasim me vitin e kaluar numeri eshte ne rritur , me diference prej 117.223 persona. Kete vit mendohet se numri i haxhilereve do jete mbi 2.4 milon. Nderkoh vitin e kaluar numri i haxhilereve ishte 2.371.675.