Behet publik projekti modern i xhamis qe do te ndertohet ne Krefeld te Gjermanis

Ne qytetin Krefeld te Gjermanis do filloj puna per ndertimin e xhamis moderne e cila do quhet Xhamia Fatih. Leje per ndertimin e xhamis eshte marr ne tetor te vitit 2017. Nisja e punimeve mendohet te filloj me 3 tetor 2019, ora 14:00.

Per kete projekt nuk kan munguar kritikat aq sa gazeta lokale Westdeutsche Zeitung te shkruaj: “Shko, vizitoje , shikoje dhe nga xhamia mos u frikso”.

Projekti i kesaj xhamie do kushtoj 5 milion euro dhe ka nje siperfaqe prej 2500 m2 ku mund te falin namaz rreth 560 persona. Ndertimi i xhamise mendohet te perfundoj ne vitin 2024.

Pergatiti
Gezim Kopani