E dini se nga qielli nuk bie as flori as argjend

Piktur e cila tregon kohen e clirimit te Kuddusit nga Omeri r.a.

Tregohet se nje here diten e xhuma Omeri r.a.(1) shikon nje grup te rinjsh te ulur. Duke pasur parsysh veprimin e perseritur te ketij grupi, Omeri r.a. i pyet: Cfare po beni? Ata gjithe krenai thane: Ne jemi qe i jemi mbeshtetur Zotit, i lutemi Zotit dhe Zoti na jep rriskun. Atehere Omeri r.a. nxori shkopin dhe u thote: Dilni nga xhamia dhe mos tju shoh me keshtu pasi ju nuk jeni gje tjeter vecse dembela e parazit. Mos e lutni zotin per rrisk kur nuk punoni , por dilni e kerkoni ate sic bejne njerezit e tjere. Ju e dini se nga qielli nuk bie as flori e argjend. Dilni dhe lutjuni Allahut ne pune bashke me njerezit e tjere.
Ne lidhje me punen dhe respektin qe myslimani duhet te kete per punen Profeti Muhammed a.s. ka thene: “Nese ndonjeri prej jush ka dal me fidan ne dore dhe shikon se po behet Kijameti, por ka kohe qe ta mbjell fidanin, atehere ta mbjelle ate.” (Ahemdi)

Pergatiti
Gezim KOPANI

 

______
1. Omeri r.a. ka qene udheheqesi i myslimaneve pas vdekjes se Profetit Muhammed a.s.