Une ftova vetem “Dashurine” pse erdhet edhe ju?

Nje grua po punonte kopshtin perpara shtepise se saj. Pa pritur shfaqen tre persona te moshuar.

Ajo u thote: Nuk me dukeni te njohur , duhet te jeni lodhur e marr uria. Ju lutemi ejani ne shtepi e hani dicka!
Ata pyeten : A ndodhet i zoti i shtepise brenda?

Gruja tha: Jo!

Te moshurarit thane; Ne nuk mund te futemi per aq kohe qe nuk ndodhet i zoti i shtepise!

Pas nje kohe kur bashkeshorti i gruas u kthye ne shtepi, gruaja i tregon se cfare kishte ndodhur.

I zoti i shtepise i thote gruas: Ftoj brenda!
Gruaja doli jasht dhe i ftoj qe te hyjne brenda.

Tre te moshuarit thane: Nuk mund te vijme te gjithe.

Gruaja pyet: Perse?

Nje nga te moshuarit tha: Une jam “Dashuria”, ndersa ky eshte “Pasuria” ndersa tjeteri eshte “Suksesi”. Tani hy brenda dhe pyet bashkeshortin tend se cilin nga ne deshiron brenda?!

Gruaja hyn brenda dhe i tregon biseden me tre te moshuarit.
Kur zoti i shtepis degjoj kete, u gezua dhe tha: te vije brenda “Pasuria”, por gruaja nuk ishte dakort duke i thene: Pse mos te hyje “Suksesi”?
Ne keto momente vajza e çiftit teksa degjonte biseden paraqitet tek prinderit dhe u thote: Une mendoj te ftojme “Dashurine”, keshtu familje do mbushet me dashuri e gezim.

Gruaja ashtu veproj, doli jasht dhe ftoj Dashurin. Kur “Dashuria” ngrihet per te hyre brenda e djek nga pas edhe “Pasuria” edhe “Suksesi”.
Gruaja u habit dhe thote: Une ftova vetem “Dashurine” pse erdhet edhe ju?

Ne kete momen qe te tre “Dashuria”, “Pasuria” dhe “Suksesi” nje zeri thane:  Nese do kishe ftuar Pasurin ose Suksesin, dy te tjeret do qendronin jasht. Por meqese ftove Dashurin brenda, ta dish qe ku shkon ajo shkojme edhe ne dhe atje ku ka Dashuri ka edhe Pasuri edhe Sukses!