Kuriozitete rreth trurit

Impulsi nervor drejt trurit leviz me nje shpejtesi prej 273.5 km/ore. E keni menduar ndonje here se si eshte e mundur qe ne reagojme aq shpejt ndaj gjerave qe ne rrethojne, ose pse ndjeme dhembje kur vritemi?
Kjo ndodh flae nje levizje shume te shpejte te impulist nervor nga truri drej pjese tjeter te trupit dhe anasjelltas, duke sjelle reagime me nje shpejtesi shume te larte.
Qeliza e trurit te njeriut mund te mbaj 5 here me shume informacione se “Encyclopedia Britannica”.
Shkencetaret duhet ende te percaktojne nje kufi magazinimi/rezervimi. Gjithsesi duke u shprehur me terma elektronike, kapaciteti i trurit njerezore mendohet se eshte midis 3 dhe 1000 terrabajteve. Arkiva Nacionale Britanike, permban mbi 900 vjet histori dhe ze vetem 70 terrabajt. Tani mendoni se sa e fuqishme eshte memorja jone!