Osman Ismail Laçi Puke 1941

Osman Ismail Laçi (Fotografia eshte bere ne Puke ose ne Rrape ne vitin 1941)

Osmani eshte djali i Ismail Laçit Puke i cili thuhet se ka qene kryetar Kuvendi (mexhlisi) ne Kajmekamin e Pukes. Osmani ka vella Kapllan Laçin.

Kjo fotografi eshte bere ne vitin 1941 kur Osmani ishte pergjegjes i punimeve njekohesisht edhe i punetoreve ne rrugen  prej Gurit te Zi deri ne Kukes qe ne ate kohe hapej nga italianet. Ne ate kohe u ndertuan dy apo tre kantiere punimesh. Nje diku ne Gomsiqe dhe nje ne Rrape. Ne fotografi eshte Osman Ismail Laçi sebashku me nje inxhinier italian i quajtur Giuseppe Ambrosetti i cili ne foto nga pas shkruan: “Bashke do kujtosh dashurin dhe ngrohtesin ton.” Ndersa femija ne mes eshte Niman Rrapushi Mehaj. Rrapushi eshte i Halimit e Halimi i Sadikut dhe Sadiku i Qazim Mehaj.
Fotografia eshte vene ne dispozicion nga djali i Sherif Laçit , Afrim Laçi, ndersa Sherifi kishte babe Osman Ismail Laçin.

Ky material eshte publikuar per here te pare tek blogu https://gezim-kopani.blogspot.com/2017/09/osman-ismail-laci-puke-1941.html?m=1&fbclid=IwAR0yV3o76mZptAzlYsdFaQanKyFkKTKsX_14aAHRGgQJUVxWNQ6997DWnEY

Pergatiti
Gezim KOPANI