Sulejmani a.s. pyet milingonen: Si jeton per te kaluar vitin?

Tregohet se nje dite Profeti Sulejman a.s. teksa po shikonte nje milingone behet kurioz dhe e pyet:

-Rreth nje viti cfare ha?

-Nje kokerr gruri! – i pergjigjet milingona.

Profetit Sulejman a.s nuk u bin nga pergjigjia dhe vendosi ta bej prove. Merr milingonen sebashku me nje kokerr gruri dhe e vendos ne nje enë te mbyllur dhe pret nje vit.
Pas nje viti Sulejmani a.s. hap kapakun e enes dhe shikon qe milingoni kishte ngrene vetem gjysmen e kokrres se grurit.

Sulejmani a.s. pyet perseri milingonen:

-Sikur me the se per nje vit kosumojenje kokerr ndersa ti ke ngrene vetem gjysmen e kokrres se grurit?
-Para se te me vendosje ne kete ene, isha e sigurte dhe ne riskun e Allahut xh.sh i Cili nuk harron, ndersa pas vendosjes time ne kete enë isha ne doren e njeriut, pasardhesit te Ademi a.s. dhe bijte e Ademit, pra njerezit harrojne dhe duke menduar se do t’me harroje edhe ti , konsumova vetem gjysmen e kokrres dhe gjysmen e lash per vitin tjeter. – i thot milingona.

Pas kesaj Sulejmani a.s buzqesh dhe e liron milingonen.

                                                                                                  Pergatiti
                                                                                               Gezim Kopani