Allahu xh.sh. i pranoj lutjen per shkak te fjales “Rahim”

Ne librat islame tregohet nje ngjarje qe ka ndodhur ne kohen e Profetit Musa a.s.. Nje dite nje grua shkon tek Profeti Musa a.s. dhe i thote:
-O i Derguari i Allahut ! Lute Allahun qe te me jape femije e te gezohem edhe une si nene!
Profeti Musa a.s. pranoj dhe i beri lutje Allahut xh.sh. qe ti fale kesaj grua femije. Allahu xh.sh. i thote Musait a.s.: “Ajo nuk mund te bej femije”.
Profeti Musa a.s. i kthen te njejten pergjigje gruas. Gruaja u largua dhe pas nje viti u kthye serisht tek Profeti Musa a.s. duke i kerkuar te njejten gje. Musai a.s. beri serisht te njejten gje, dhe Allahu xh.sh. serisht i dha te njejten pergjigje. Gruaja largohet. Pas nje viti gruaja vjen serisht tek Profeti Musa a.s. por kesa radhe ajo mbante ne gra foshnje.
I habitur Musai a.s. e pyet: I kujt eshte ky femije? Gruja i pergjigjet: Eshte foshnja ime!
Profeti Musa a.s. u habit edhe me shume duke e ditur se cdo here Allahu xh.sh. i kishte thene qe ajo nuk mund te lind femije. Per kete Musai a.s. vendos te pyes Allahun xh.sh. si mund nje grua te lind femije kur ajo eshte sterile?
Allahu xh.sh. i thote: O Musa ! Sa here qe asaj gruaja i thoje “Nuk mund te lindesh apo je sterile” ajo thoshte: “Rahim d.m.th. I Gjithemeshirshmi”, keshtu o Musa, Rahmeti im e tejkaloj caktimin tim.”

Pergatiti
Gezim KOPANI