Po qe se e kryej detyren ashtu sic duhet, mu bindeni

E shkruar "Ebu Beker"

“O njerez! Edhe pse nuk jam me i mire nder ju, jam vene ne krye tuaj. Po qe se e kryej detyren ashtu sic duhet, mu bindeni ; po qe se gaboj, me tregoni rrugen e drejte. Drejtesia dhe ndershmeria jane respektimi i amanetit, ndersa genjeshtra eshte tradhetim i amanetit.
I dobeti nder ju eshte i fuqishem derisa ti kthehet e drejta e marr.
I fuqishmi nder ju eshte i dobet derisa ti merret e drejte qe ua ka rrembyer te tjereve.
Nese nje komb e le luften kunder te keqes, e le rrugen e Allahut , ai komb do bie ne mjerim.
Nese ne nje komb sundon e keqja, pra e keqja duket si e mire, i gjithe kombi bie ne fatkeqesi.
Per sa kohe qe une ti bindem Allahut, te derguarit te tij, edhe ju mu bindeni mua; nese dal jasht kesaj , nuk jeni te detyruar te me bindeni mua…”

Keto jane fjalet e mbajtura nga Ebu Bekri r,a ne hytbe me rastin e zgjedhjes se tij si Halif.

Pergatiti
Gezim KOPANI