Per here te pare Arabia Saudite do leshoje viza turistike

Per here te pare Arabia Saudite do leshoje viza turistike

Lajmi eshte beri i ditur gjate nje konferece per shtyp ne Riad nga Kryetari i Bordit te Turizmit ne Arabin Saudite Amed al Hatip i cili nder te tjera tha:

“Do fillojme dhenien e vizave turistike per 49 vende duke vene ne dikje disa rregulla
qe turistet duhet patjeter ti respektojne si psh; ata qe jane ne 18 vjec, veshja etj. Sipas kryetarit te bordit mendohet se deri ne vitin 2030 te ardhurat nga turizmi riten nga 3% deri ne 10% dhe kjo me qellim rritjen e te ardhurave financiare.”
Deri tani Arabia Suadite leshonte viza vetem per ato qe kryenin Umren dhe Haxhin ndersa
kohet e fundit filloj te leshonte viza per qellime sportive dhe kulturore.
Sipas burimeve jo zyrtare mendohet se Shqiperia eshte pjese 49 vendeve qytetaret e te
cileve mund te marrin vize turistike duke bere aplikimet perkates prane Ambasades se
Arabis Saudite ne Tirane.

                                                                                                  Pergatiti
                                                                                            Gezim KOPANI