Al Zejtuna xhamia me vjeter e Kryeqytetit te Tunizise

Xhamia Al Zajtuna Tunizi

Al Zejtuna xhamia me vjeter e Kryeqytetit te Tunizise

Ne kryeqytetin e Tunizise ndodhet xhamia me e vjeter e quajtur Al Zejtuna e cila ka nje siperfaqe prej 5000 m. Kjo xhami ka 160 kolona te sjellura nga rrenojat e qytetit te vjeter Kartagjen. Nga universiteti me te njejtin emer (Al Zajtuna) kan dal dijetare te njohur si Ibn Arafa, Imam Maziri, e poeti i njohur Tunizjan Abul Kacem Ekabbi etj. Xhamia Zejtuna renditet si xhamia e dyte pas asaj  xhamis se Ukba. Data e sakt nuk dihet por sipas Ibn Haldun dhe El Bakri thone se eshte ndertuar ne 116 hixher , por te dhenat e tjera te cilat vine nga studiues te ndryshem flasin se Xhamia Zejtuna eshte ndertuar rreth vitit 84 te hixhrit.

Pergatiti
Gezim KOPANI

Xhamia e Al-Zajtuna
Xhamia e Al-Zajtuna