Ora 200 vjeçare

Nje i moshuar thirri djalin e tij dhe i tha: “Kjo ore, eshte e gjyshit, te gjyshit te gjyshit tend. Eshte 200 vjecare. Para se te ta jap, shko tek dyqani i orave ne fillim te rruges dhe ofroja per ta shitur dhe shiko cfare cmimi do te te japin”.
Djali shkoi dhe pyeti, e kur u kthye i tha babait te tij se ia kishin vleresuar me vetem 5 dollare dhe ate vetem se ishte shume e vjeter.
Babai i tha: “Shko tek dyqani i antikuareve dhe ofroje per shitje e shiko se sa do ta vleresojne”.
Djali shkoj dhe kur u kthye i tha babait se ia kishin vleresuar 5000 mije dollare.
Ne rregull i tha i babai. “Shko ne muzeum dhe ofroja atyre per shitje”.
Kur u kthye, djali i mahnitur i tha babait te tij, se drejtoria e muzeut kishte thirrur nje specialit te fushes dhe ai e kishte vleresuar oren per 2 miljon dollare.
Babai i tha djalit:
“Doja te te mesoja qe: Ne vendin e duhur do vlesohesh sic e meriton. Mos e vendos veten ne vendin qe nuk e meriton se do merzitesh dhe nuk do te te vlersojne.” 

Pergatiti
Gezim KOPANI