Pas 1500 vitesh gjendet guri i cili shkaterroi ushtrin e Ebrahas

Guri i gjetur ne Arabi ne kufi me Jemenin

Nje burre nga Arabia Suadite, gjate kohes qe po bente gjueti ne nje zone malore prane kufirit me Jemenin, ka gjetur nje gure te erret, qe e njohu menjehere. Guri ishte i ngjashem me ata qe permendet ne Kur’an, ne suren Fil (Elefanti). Pas testimeve te kryera, eshte konfirmuaar se behet fjale per nje gur unik dhe te panjohur deri me sot, i cili eshte mbi 1500 vjet i lashte. Salih Musfer el Gamdi thote se guri i cili peshon 131 gram, permban vizatime te gdhendura te zogjve dhe elefanteve. Ai thote se guri u gjet ne luginen jugore Xherb, e njohur si Lugina e Gjelber ne te cilen Ebrehaja dhe ushtria e tij qendruan per pak kohe para se te sulmonin Meken. Ne Kur’an Allahu xh.sh, permend se si dergoi zogjte Ebabil te cilet hodhen gure nga argjili mbi ushtrine te cilen e udhehiqte mbreti Ebrahaja i cili ishte nisur qe te shkaterronte Qaben ne Mekke.

Pergatiti
Gezim KOPANI