Rendesia e fjales dhe ndikimi i saj

Dy persona tregtar fqinje shisnin dy gjera te ndryshme. Njeri shiste mjalt e tjetri uthell. Per çudi ai qe shiste uthull kishte shume klient qe blinin ne dyqanin e tij! Pronari i dyqanit me mjalte tha ne vete: ndoshta mos pasja e klienteve eshte shkak nga çmimi i larte i mjaltit. Per kete ai zbriti çmimin e mjaltit, derisa e barazoi me ate te uthulles! Mirepo, edhe pas zbritjes se çmimit, nuk iu afrua askush dyqanit te tij! I habitur me ate cfare po i ndodh vendos te pyes pronarin e dyqanit qe shiste uthull te cilit i thote: “Si shpjegohet qe keni kaq shume blers, edhe pse ti shet uthull ku dihet se shija e saj eshte e tharte dhe era e saj e keqe, ndersa une shes mjalte dhe askush nuk vjen te une?!”
Ai iu pergjigj: “Une shes uthull me gjuhe si mjalti, ndersa ti shet mjalte me gjuhe si uthulla!

Pergatiti
Gezim KOPANI