Kur Sami Bej Frasheri shkruante per Shqiperin ne Terxhuman Hakikat

Gazeta Terxhuman Hakikat

“Po vallë a mendon “alim” efendiu se shqiptarët, të cilët çdo pjesë të tokës të Perandorisë e kane ngjeshur me gjakun e tyre, të ndahen nga Shteti i Madh Osman dhe të kenaqen që në një vilajet të vendosin një shtet të tillë të vogël e të mund të shpresojne së do të mund të jenë të qetë në një mjedis të rrethuar nga të gjitha anët me popuj të armiqësuar”.
[Sami bej Frasheri në një artikull për gazetën “Terxhuman-i-Hakikat”,nr 150.]
Publikuar nga: E.Duka