Sherbimi islam i Myftiut Ajdin Zenel Bytyçi

Peshkopi

Studimet e para(1) Ajdin Zenel Bytyçi i kreu ne qytetin e Gjakoves. Ne vitin 1927-1929 ndoqi studime ne Medresen e Durresit. Ne vitin 1929-1936 vazhdoj studimet ne Medresen e Pergjithshme te Tiranes. Gjate studimeve ne Medresen e Tiranes ai u vlersuam arritjet e shkelqyera. Ne vitin 1936 ai u diplomua duke u emruar zi Zevendes Myfti ne Prefekturen e Kukesit ku sherbeu per dy vite. Gjate sherbimeve fetare ne zonen e Kukesit Myfti Ajdin Zenel Bytyçi arriti te bej mermetimet e disa xhamive si dhe ka ndertuar nga fillimi xhamin e fshatit Shtiqen (2). Gjate qendrimit ne Kukes Kryesia e Komunitetit nepermjet nje letre e lavderoj Myftin Ajdin Zenel Bytyçin. Me vone Myftiu Ajdin Zenel Bytyçi ka sherbyer per dy vite si Nenmyfti ne Permet.  Nga Permeti u tranferua NenMyfti i klasit te I-re ne Delvine ku sherbeu per dy vite. Me pas Komuniteti Mysliman e Shqiperise e gradon Myfti ne Peshkopi.(3)

Pergatiti
Gezim KOPANI

________
1.Studime 5 vjecare
2.Xhamia e fshatit Shtiqen u ndertuar totalisht e re nga fillimi dhe çatija e saj dallohej per shkak te tjegullave te reja dhe moderne per kohen.
3.Kultura Islame viti 1943, fq120