Mejtepi i fshatit Kabash Puke para 85 vitesh

Nxenesit e fshatit Meçe Puke ne Mejtepin e fshatit Kabash-Puke. Fotografi e vitit 1935

Publikohet per here te pare fotografia e nxenesve te Mejteptit te fshatit Kabash Puke

Fotografia i perket vitit 1935 dhe eshte bere ne fshatin Kabash Puke. Ne fotografi jane grupi i nxenesve te fshatit Meçe-Puke.
Ne fotografi jane:
Nga e djathta: Bajram Istref Arifi, Bajram Isuf Llukaj, Rexhep Cina.
Poshte nga e majta: Ali Hasan Furriku, Jemin Ramadan Kopani, Sadik Adem Gjura dhe Brahim Tahir Lluka.

Fotografia eshte ruajtur nga familjaret e Bajram Isuf Llukes.

Shenim:Mejtepi i fshatit Kabash u hap gjate perandorise Osmane per tu mbyll perkohesisht rreth vitit 1912, dhe per tu rihapur ne vitin 1914 nga imami Kosovar Sadik Prishtina. Meqenese imam Sadik Prishtina ndjeku studimet per pedagogji ne normalen e Elbasanit beri qe ai te emerohet mesues duke hapur keshtu ne Mejtepin e fshatit Kabash edhe shkollen Shqipe. Per kontributin e dhene , Presidenti i Republikes se Shqiperise me dekret nr.811, viti 1994 e dekoron hoxhe Sadik Prishtinen pas vdekjes me titullin: “Naim Frasheri” klasi i I-re, me motivacion: “Sherbue ne shkollat shqipe ne Shqiperine Veriore  e Lindore jasht kufive politike, te vitit 1913, te shtetit Shqiptar.”
Pergatiti
Gezim KOPANI
Ju mund te mesoni me shume mbi jeten e imam Sadik Prishtines duke klikouar ketu: Sadik Prishtina, Hoxha ne kujtesen e pukjaneve
Ju mund te mesoni me shume mbi Mejtepin e fshatit Kabash duke klikuar: Mejtepi i Kabashit