Fort merit Qazim Kopanit

FORT MERIT QAZIM KOPANIT
Fort merit Qazim Kopani
Qe hap mesimet e Kur’anit
Plot pasion, seriozitet.
N’krye te shoqates, 20 vjet.
N’shtigje te ngushta leqe-leqe
Me pak nxenes filloi ne Meçe,
Tuj shtu nxanesit pak nga pak
Hap mejtepin ne Kabash.
Nuk kalun veç pak vjet
Hap mejtepin ne Puke qytet,
Qe u prit me krah hap
Nga mejtet , u kthye n’shoqata.
Hapi kurse per rini,
Puke Qerret e Kryezi,
Perveç mesime fetare,
Disa kurse profesionale.
Vajzat tona plot zgjuarsi
Mesojne kompjuter, rrobaqepesi,
Mesojne anglisht e gjuhe turke
Kush s’i njeh , thone s’jane prej Puke.
Kjo eshte feja e Islamit
Qe i jap kulture pukjanit,
Frut i punes se Qazim Kopanit,
Nga fryma e shenjte e Kur’anit.
Dallendyshet qe mesojn ne shoqate
I rane botes gjere e gjate,
Arabi, France, Angli,
Amerike, Zvicer , Turqi.
Del urimi nga kraharori:
Gezuar, gezuar, 20 vjetori….
Krijuar Fran Vukaj (Aktor, regjisor e krijues)
Poezia eshte krijuar me rastin e 20 vjetorit te shoqates Bashkesia Kultura Islame Puke date; 04.11.2018 dhe botuar ne librin e autirit Fran Vukaj me titull “Profile dhe vlera” fq. 16, viti 2020