Burri qe theu krahun zogut dhe ndeshkimi i tij

Tregohet se ne kohen e Pejgamberit Sulejman a.s. nje zog fluturon dhe zulet ne kraun e nje burri. Burri e godet dhe ia then krahun. Zogu , shkon dhe ankohet tek Profeti Sulejman a.s.. Pasi Sulejmani a.s. pasi e degjonzogun therret burrin ne fjale. Sulejmani a.s. pasi degjon burrin dhe arsyen e shpall fajtor duke vendosur thyrjen e krahut te burrit. Ne çastin e ekzekutimit zogu tha: Une kete njeri e pashe nga larg, dhe kur e shikova veshjen (xhytben), shallin, mjekren mendova se ai eshte njeri i mire nga i cili te gjithe jane te sigurt dhe se ai nuk i ben keq ndonjerit, per kete arsye fluturova dhe u ula ne krahun e tij. Prandaj ne vend qe ti thyni krahun, rruajani mjekren dhe hiqjani uniformen (xhytben) dhe shallin. Zogu ne mbyllje tha: “Mua me meshtroi pamja e tij e jashtme.”
Perkthyer nga: Miftar Ajdini
Pergatiti
Gezim KOPANI