Lumi i Shalës

Per te vizituar Lumin e Shales ka disa rruge, por une kam perdorur rruge Puke – Qelez nen shoqerimin e Gudes se Vullnet Kuçi. Nga fshati Qelez me foristrat merret rruga per ne fshatin Buzhal. Ne kete fshat hypet ne varke (ne rastim tim ne varken e Emanuel Pjetrit) per te vazhduar udhetimin ne liqenin e Komanit ku kalohet fshati Zvin dhe Dushman per te vijuar me pas majtas ne drejtim te Lumit te Shales.

Lumi Shales buron nga maja e Radohines.  Lumi ka nje gjatesi prej 37 km. Prurjet maksimale shkojne deri ne 52 m3/sek ndersa ne vere zbret deri ne 34 m3/sek. Lumi eshte i pasur me peshq si trofta etj. Vecori e lumit eshte kaltersia dhe eshte uji shume i ftohte.

Rruga tjeter eshte ajo qe behet nga Komani ndersa rruge tjeter eshte ajo nga alpet , fshati Shosh etj.
Ne lumin e Shales ndodhet rreth 5 bujtina. Nderkohe une ndalove tek Eagles Land nga ku u prita nga pronari i saj Rrok Fushearrezi.

 
Pergatiti
Gezim KOPANI