Diploma me e vjeter ne histori leshuar ne fushen e mjeksise

Diplome e shkencave islame , viti 1207

Disa kohe me pare eshte zbuluar diploma ma e vjeter e leshuar ndonje here ne fushen e Mjeksise. Ajo ka autorizime dhe konsiderohet me e vjetra ne histori. Shkrimi eshte ne gjuhen arabe andaluziane e shkruar mbi lekure. Kjo diplome eshte dhene nga Al Qaravijin ne Fes gjate vitit 1207 kohe qe i perket periudhes se dinastise islame Muahidineve. Diploma eshte leshuar nje djali me emrin Abdullah el Kitami . Diploma permend edhe komisionin e perbere nga tre mjek nga me te njohurit qe ka pasur Maroku dhe Andaluzia ne ate kohe. Tre mjeket e njohur ishin; Dija ed Din bin el BajtarAhmed en NebtiAhmed el Eshbili.

Pergatiti
Gezim KOPANI