Kapllan Laçi (1908-1993)

Kapllan Ismail Laçi (1908-1993)

Kapllan Laçi ka lindur ne Laçajt te Pukes ne vitin 1908. Kapllani eshte djali i Ismail Osman Laçit (1815-1945) i cili ka qene Kryetar ne Mexhlisin e Kajmekamit te Kazase se Pukes.
Ashtu sikurse te paret e tij, Kapllani qe ne moshe te re mori mesime te vyera ne Mejtepin e xhamise se vjeter te Koder Hanit Puke.
Kapllani eshte shquar per zgjuarsin e tij duke ndikuar ne shuarjen e shume konflikteve. Ai eshte i njohur si pajtues gjaqesh ne zonen e Pukes dhe me gjere. Ne moshen 85 vjecare Kapllani i dorezoj shpirtin Allahut xh.sh.

                                                                                                                                    Pergatiti
Gezim KOPANI 
 
 
 
Shenim: Materiali eshte ne punim…