Dietologja Suhejla Abazi/ Pini ujë me limon; pastron gjakun, rritë përqëndrimin dhe forcon sistemin imunitar!

Suhejla Abazi

Dietologja shqiptare, Suhejla Abazi ka shkruar për dobitë e ujit me limon dhe ka porositur që ta përdorim sa më shpesh në kohë vere.

Ajo ka thënë gjithashtu se kjo pije e shëndetshme ndikon pozitivisht në organizmin e njeriut si dhe ndihmon në prodhimin e enzimave me shumë se çdo ushqim tjetër.

“Uji me limon rrit vetitë vetëshëruese të trupit, e përshkak se është pije detoksale, pastron mëlçinë nga toksinat si dhe parandalon sëmundjet e eshtrave”, ka thënë dietologja Abazi.

Për më tepër, thotë ajo, uji me lemon rritë përqendrimin dhe shpejton metabolizmin, ndihmon në shërimin e problemeve të tretjes. Ndër vetitë e mira të tij është se kjo pije e shëndetshme rigjeneron trupin dhe parandalon rrudhjet dhe varjet në lëkurë.

Më poshtë gjeni të radhitura dobitë e ujit me limon të cilat i ka renditë dietologja Suhejla Abazi:

1- Uji me limon ushqen çdo cep të trupit me elektrolitët e tij të pasur (kalium, kalcium dhe magnez).

2-            Uji me limon është i preferuari i mëlçisë.  Ndihmon në prodhimin e enzimave më shumë se çdo ushqim .

3-            Uji me limon pastron mëlçinë nga toksinat. Pra, uji me limon është një pije detoks.

4-            Uji me limon forcon sistemin imunitar.

5-            Uji me limon i rrit vetit vetshëruese të trupit.

6-            Uji me limon rrit serotoninen. Gjendja jone emocionale eshte me e mire.

7-            Uji me limon ndihmone ne kalimin e shqetësimeve, emocionet negative dhe madje edhe depresionin.

8-            Uji me limon është i mirë për trurin. Rrite perqendrimin .

9-            Uji me limon shpejton metabolizmin dhe ndihmon ne sherimit te  problemeve te tretjes. Trupi tret më mirë lëndët ushqyese. Kjo natyrisht do të thotë  humbje peshe.

10-          Uji me limon mund te kontrollon öreksin pershkak te përmbajtjes se fibrave.

11-          Uji me limon mund te prandalon semundetje e eshtrave.

12-          Uji me limon pastron gurët në veshka, gurët e tëmthit, gurët pankreatik dhe mbetjet e teperta te kalciumit.

13-          Ujë me limon pastron gjakun, venat dhe arteriet .

14-          Uji me limon është i mirë për shtypjen e lartë të gjakut. Rekomandohet të shtoni kripë Himalaje ose kripe deti në ujë limoni për te ulur shtypjen e gjakut.

15-          Uji me limon lehtëson sherimin e infeksioneve.

16-          Ujë me limon, që grumbullohet në nyje hollon acidin urik. Goodshtë e mirë për dhimbje në nyje dhe gjunjë.

17-          Uji me limon është gjithashtu i mirë për dhimbjen e dhëmbëve dhe sëmundjet e mishrave të dhëmbëve.

18-          Uji me limon rigjeneron trupin.

19-          Uji me limon është një antioksidant shume i mire. Mbështet prodhimin e kolagjenit të lëkurës. Ndihmon ne parandalimin e rudhave dhe varjeve ne lekure .

20-          Uji me limon rrit pH e trupit në drejtim alkalik. Ai siguron që trupi të kete pH te larte për një kohë të gjatë. Niveli  më i lartë i pH ul aftesin per zhvillime te sëmundjeve. Edhe kanceri nuk mund të jetojë në një mjedis alkalik.

Nga: /islampress.ch/