Punetori dhe i drejti

Tregohet se kishte qene nje shtepi e madhe. Ne kohen e te korrave hyjne ne arë burra e gra per te bere korrjen e misrit. Mirepo ne shtepi sapo kishte ardhur nje nuse e re e cila si te tjeret ishte bashkuar punes. . Ne kohen e drekes i zoti i shtepis del te shikoj punen. Shikon se pune ishte bere keq (misri ishte pre lart etj etj), ngre zerin dhe i pyet:
-Kush e korri misrin kaq lart?
I thone: Nusja !
Kush e ka lene neper arë kashten?
-I thane: Nusja !
Kush i vendosi kaq keq kashten ne duj (rresht)?
I thane: Nusja!

Kur shtrohet dreka per te ngrene dhe ulen rreth sofres i zoti i shtepise i ndan buke vec nuses se re.
Te tjeter te habitur pyesin Zotin e shtepis:
-Pse nuk na jep buke dhe neve ashtu sic i dhe nuses?
I zoti i shtepise u thote:
Ma sa shikova vec nusja paska pune , ndersa ju keni e keni shiku!

Pergatiti
Gezim KOPAN