Firma e arkitektit te madh Mimar Sinan

Firama e Mimar Sinan (lindur ne vitin 1490 )
Kjo eshte firma dhe vula e arkitetit me madh te Perandorise Osmane Mimar Sinan. Tek firma shkruan: “Değersiz, fakir Sinan”, ndersa tek vula shkruan: “El fakirul hakir sinan”. E para eshte ne gjuhen osmane ndersa e dyta eshte ne gjuhen arabe. Qe te dyja kan te njetin kuptim: “Njeriu i thjesht Sinani”. Ai ka ndertuar nje mori objektesh (te cilat prej shekujsh vazhdojne te qendrojne)nder te cilat, xhamia madheshtore Sulejmanije ne te cilen kam pas mundesi qe per rreth 2 vite te fal namaze ne te.
Ka disa mendime per origjinen e arkitekt (mimar) Sinan Pasha por mendimi me i njohur jo vetem nder shqiptaret por dhe ne Turqi eshte se Mimar Sinani eshte Shqiptar. Ai lindi ne vitin 1490 ne fshatin Sinanaj te Tepelenes.
Pergatiti
Gezim KOPANI