Kush e krijoi dinastin Emevite ne Andaluzi ?

Abdurrhaman Ed Dahilij

Nje nder dinastit me te medha dhe me te sukseshme islame eshte dinastia Emevite. Madheshtia e kesaj dinastije tregohet me veprat e medha te qytetit, te artit islam ne Andaluzi. Themeluesi i kesaj dinastije eshte Abdurrahaman Ed Dahilij (qe ne shqip Ed Dahilij do te thote Skifter). Gjithashtu ai njihet per ndertimin e xhamise madheshtore te Kordoves.

Pergatiti
Gezim KOPANI
Kordoba-Spanje