Kush i zbaton keto porosi ?

Nje here profeti Muhammed a.s. u eshte drejtuar xhematit apo shokeve te tij:
“Kush i merr nga une keto porosi qe te punoj me to ose tia mesoje dikujt qe te punoje me to? Ebu Hurejra, ra. tha: Une, o i Derguari i Allahut!
Profeti Muhammed a.s. e mori per dore dhe i numeroi 5 gjera duke thene:
1.Ruaju nga gjerat e ndaluara (haram), do te jesh prej adhuruesve me te medhenj.
2.Kenaqu me ate qe Allahut te ka caktuar, do jesh njeriu me i pasur.
3.Bej mire fqinjit tend, do jesh besimtar.
4.Deshiro per njerezit ate qe deshiron per veten tende, do jesh musliman.
5.Mos e tepro ne te qeshur, sepse te qeshurit e shumte ta vdes zemren.”
(Tirmidhi, Ahmedi etj)

 

Pergatiti
Gezim KOPANI