Profeti Muhammed a.s. dhe komshiu i tij

Keshtu mendohet se ka qene shtepia e Profetit Muhammed a.s.

Profeti Muhammed a.s. kishte per komshi nje jomusliman. Çdo dite komshiu hidhte mbeturinat e shtepise se tij tek dera e shtepise se Profetit Muhammed a.s.. Nderkohe profeti Muhammed a.s. nuk ia kthente reston ne te njejten menyre , por ai pastronte mbeturinat dhe sillejn mire me komshiun e tij, duke treguar keshtu fisnikerin dhe vlerat qe mbart islami.
Tregohet se nje dite Profeti Muhammed a.s. nuk gjeti mbeturina tek porta e tij. Profeti Muhammed a.s. mendoj: Mos valle i ka ndodhur dicka apo mos eshte i semure komshiu im? Me keto mendime Profeti Muhammed a.s. vendos qe ti bej vizit. Kur hyri ne shtepin e komshiut (jomusliman) e gjen ate te semure dhe shtrire ne shtrat. Komshiu befasohet per viziten e Profetit Muhammed a.s. pasi vete ai sillej keq ndaj tij, ndersa ky me vjen per vizite. Komshiu kuptoj se perball kishte nje person fisnik dhe komshi i mir, andaj me deshiren e tij vendos te deshmoj “Shehadetin” duke pranuar fene e profetit Muhammed a.s. dhe te behet komshi fisnik , ashtu sic ishte Profeti Muhammed a.s.

Pergatiti
Gezim KOPANI