Thenie per Shqiptaret

Shqiptaret jane te ndershem dhe besnik, jane pak te ashper, por rrace me te bukur nuk kisha pare.” (Bajron)

Asgje me shume se sa nderi e besa nuk lypin shqiptaret.” (Bajron)

Te veshtrosh shqiptaret nder sy, njelloj si te shohesh nje shigjete te vij drejt teje.” (Sulltan Mehmeti i II-te)

Shqiptaret e kan zemren e bardhe si debora dhe syrin e zi si plumbi, plumbi ne folen e pushkes.” (Princ Vidi)

Shqiptaret jane si gjermanet. Kane te njejten fryme, te njejten origjine. Jane vetullngrysur dhe serioze. Por ky lloj serioziteti nuk eshte shperblyer kurre.” (Gjermani)

Po morre nje shqiptar ne çiflikun tend, dise se shume shpejt do te jete ai çifligari yt.” (Greqi)

Kur erdhen shqiptaret ne Kanda, edhe dimri sikur ka fillu te zbehet.” (Kanada)

Shqiptaret nuk kan kerkuar dhe pretenduar me shume se kaq; te jene te paret ne vendin e tyre. Dhe vetem kaq atyre u mjafton.” (Kemal Ataturk)

Shqiptaret nuk ta harrojne te miren qe u ke bere, por te keqen e kane cdo dite ne mendje.” (Serbi)

Bukurite natyrore te Shqiperise ia kalojne edhe atyre te Greqis klasike.” (Bajron)

Historia e botes do ishte nje grop e madhe pa pjesmarrjen e shqiptareve.” (Edit Durham)

Ne vitin 1695, gjuha shqipe quhej gjuhe themelore e kontinetit.” (Gotffried Liebnitz, gjuhetar Gjerman)

Gjuha shqipe ka qene gjuha e flotes greke.” (Rein Hold)

Pergatiti
Gezim KOPANI