Çfare eshte krijuar ne ditet e javes ?

 

Transmeton Ahmedi se Ebu Hurejre (r.anhu) ka thene:
“Profeti Muhammed a.s.mori doren time dhe me tha:
1.Allahu e krijon token diten e shtune,
2.Kodrat i krijoj te dielen,
3.Pemet (drujt) i krijoj te henen,
4.Fatkeqsit i krijoj te marten,
5.Driten e krijoi te merkuren,
6.Kafshet i krijoj te enjten,
7.Njeriun Ademin a.s. e krijoi te xhuman ne kohen pas ikindis.” (Muslimi, Ahmedi)

Pergatiti
Gezim KOPANI