Tradita e tregtareve mysliman

Tregohet se me pare tregtaret mysliman me qellim ndihmen por dhe çiltersin ndaj njeri tjeterit kan pasur tradite qe; kur te hapnin dyqanin ne mengjes, cdo tregtar vendoste nje karrike tek dera e dyqanit. Kjo ishte shenje qe ai tregtar ende nuk ka shitur gje. Kur vinte klienti i pare dhe blinte, tregtari hiqte karriken. Nese vinte nje klient tjeter dhe kerkon te blej dicka, tregtari shikon dyqanet dhe kur dallon dyqanin me karriken tek dera i thoshte klientit: Shko tek ai dyqani atje dhe do gjesh ate qe kerkon pasi une kam shitur sot ndersa ai ende jo.

Pergatiti
Gezim KOPANI