A e dini se Allahu i Lartesuar krijoi tre lloje te ujerave ne fytyren e njeriut?

Allahu xh.sh. krijoi tre ujera ne fytyren e njeriut. Njeri eshte i hidhur, tjetri i njelmet, ndersa i treti pa shije.
Uji i hidhur gjendet ne veshe dhe parandalon insektet te hyjne ne veshet tane. Imagjinoni sikur uji ne vesh te ishte i embel. Kjo do te ishte delikatese e vertet per milingonat.
Uji i njelmet gjendet ne sy. Ky uje parandalon infeksionet e syrit, i cili eshte organ i ndjeshem dhe shume i rendesishem per trupin e njeriut.
Uji pa shije gjendet ne goje. Nese ky uje do te kishe shije, atehere nuk do te ishim ne gjendje t’i njihnim shijet e tjera te ushqimeve.
Njeriu eshte mrekulli prej mrekullive te medha te Allahut qe argumenton ne njesimin e Tij ne krijim, sic thote Allahu xh.sh. ne Kur’an: “Edhe ne toke ka argumente per ata te bindurit. Po edhe ne veten tuaj. A nuk e shikoni?” (Edh Dharijat; 20-21)

Burimi: /islamgjakova.net/