Vlersimi i jetes sipas njeriut me jetegjate ne bote

Tregohet se Profeti Nuh a.s. kishte jetuar njemije vite para tufanit dhe njemije vite pas tij.

Kur i erdh meleku i vdekjes Nuhut a.s. , e pyeti:

-O njeriu me jetegjate! Si t’u duk jeta?
-Nuhu a.s. i thote: “Si nje shtepi me dy dyer, hyn nga njera dhe del nga tjetra.”
Prandaj sado qe te jetosh ne kete bote do te duket shume e shkurter, nderkohe jeta pakufi do jete ne boten tjeter ku do vlersohemi per cfare kemi bere ne kete bote.

Allahu na befte prej te mirve!
Pergatiti
Gezim KOPANI