Duaja e shiut (namazi istiska)

Nje nga lutjet apo duat e kerkimit te shiut eshte: “Allahumme eskina gajthen mugithen meri en meri an nafian gajre darrin axhilen gajre axhilin.” dmth; “O Allah! Te lutem na leshi shi te dobishem dhe jo te demshem, tani dhe jo me vone apo te vonuar!“(Ebu Davudi)

Ne nje transmetim kemi se: “Nje beduin paraqitet tek Profeti Muhamemd a.s. dhe i thote: “O resulluah! Vi nga nje vend qe nuk kan ushqim dhe kuajt e tyre nuk mund te levizin as bishtin per shkak te dobesise dhe kjo per shkak te thatesires se madhe. Ne kete rast profeti a.s. u ngjith ne mimber, falenderoj dhe madheroj Allahut dhe tha: “O Allah! Na lesho shi te mir i cili ka me vete te mira dhe prodhues, nje shi te bollshem. Leshoje tani dhe jo me vone!” Me pas profeti a.s. zbriti nga mimberi. Pas kesaj filloj shiu dhe njerezit erdhen nga cdo ane duke thene se u ngjallem nga shiu qe ra. (Ibn Maxhe etj)

Pergatiti
Gezim KOPANI