Edhe nje kokerr hurme mund tju bej banor te xhennetit

Aishja r.a. tregon se: Nje here nje grua e varfer e cila kishte dy vajza me erdhi tek dera e shtepise. Me kete rast i dhash tre kokrra hurma te thata. Ajo iu dha nga nje hurme dy vajzave ndersa nje hurme e futi ne gojen e vet. Vajzat e saj kerkuan edhe hurmen e nenes se tyre. Gruja e nxorri hurmen nga goja dhe e ndau ne dy pjese per vajzat. Kjo gje me pelqeu shume dhe i tregova Profetit Muhammed a.s. Kur profeti Muhammed a.s. e degjoj kete tha: “Per hater te kesaj hurme Allahu xh.sh. do e bej banore te xhennetit.” (Muslimi)

Pergatiti

Gezim Kopani