Allahu xh.sh e do person qe jep sadaka

Tregohet se kishte ne kohen e profetit Musa a.s. kishte qene nje djal i ri. Djali duke e ditur qe profeti Musa a.s. bisedon drejtepersedrejti me Allahu i del ne rruge nje dite dhe i thote: “O Musa i derguari i Allahut! Di qe komunikon me Allahu, te lutem ke mundesi qe tia parashtrosh nje kerkese qe kam? Musai a.s. i thote: Urdhero! Kerkoj nga Allahu xh.sh qe te me jap pasuri. Musai a.s. i thote: E deshiron pasurin tani apo kur te plakesh e te kaloje nje kohe prej 40 viteve? Djali i thote: Nuk e di sa do jetoj, prandaj e deshiroj tani e ne vazhdim.
Musai a.s. ia paraqet kerkesen e djalit Allahu xh.sh. dhe Allahu xh.sh. i thote: Do i jap pasurin per aq kohe qe keni biseduar.
Tregohet se djali u be shume i pasur aq sa filloj te bente vetem vepra te mira, te ndihmoj njerezit ne nevoj, jetim, te jap sadaka etj. Bujaria e tij mori fame kudo. Pasi djali kalon moshen e rinise dhe mbushen 40 vjet pasuria e tij vec sa shtohej. Kjo gje e habiti Profetin Musa a.s
Teksa Profeti Musa a.s. bisedonte me Allahut xh.sh,, nder te tjera i thote: O Allah! Flan personit ia ke plotesuar kerkese per nje afat kohore te caktuar. Po shikoj se ky afat ka kaluar por pasuria e tij vec sa shtohet, si eshte e mundur? Allahu xh.sh. i thote: “O Musa! Shikova miresin tek robi im. Ai hapi dyert e bamiresise e sadakas per hatrin tim. Une thote Allahu e furnizoja ate ai jepte sadaka per hatrin tin tim, e kur e shikova kete si tia nderpres bereqetin ketij robi i cili jep per hatrin tim?

Pergatiti

Gezim KOPANI