A po ben shaka me mua ?

Nga vargu i transmetuesve kemi se Ebu Bekri (r.a.) ka thene:

“Nje dite Profeti Muhammed .a.s fali namazin e sabahut e me pas qendroj i ulur. Erdhi dreka, profeti Muhammed a.s. qeshi , dhe tek vendi i tij fali namazin e drejes, ikindis, akshmait , dhe pa thene asnje fjale, dhe pasi fali namazin e jacise foli me familjen e tij. Shoket me than: Sot i Derguari Allahut xh.sh, beri dicka te cilen nuk e ka bere me pare. Pyet se cfare ka? Dhe e pyeta Profetin Muhammed a.s. i cili me tha: “Mu shfaq cdo gje qe do te ndodh ne kete bote dhe boten tjeter. Njerzit, te paret e te fundit, do mblidhen ne nje fushe. Te tmerruar per (llogaridhenien) do shkojne tek Profeti Adem a.s. e djersa sa u ka ra tek hunda e do ti thone: O Adem! Ti je i zgjedhuri i Allahut. Je babai i njerezimit, ndermjeteso per ne tek Allahu ! Ademi a.s. do u thote: Mua me ka gjetur e njejta gje qe ju ka gjetur edhe juve. Shkoni tek Nuhu a.s. Njerezit do shkojne tek Nuhu a.s. i cili do ti thone: Ndermjeteso tek Zoti sepse ty te ka perzgjedhur Allahu!Ai te ti eshte pergjigjur lutjes tende. Nuhi a.s. do i thote: Kete nuk e keni tek une. Shkoni tek Ibrahimi a.s. sepse ai eshte mik i Allahut! Njerezit do nisen drejt Profetit Ibrahim a.s. por ai u thote qe te shkojne tek Profeti Musa a.s. sepse ai ka folur me Allahun xh.sh., kur njerezit do shkojne tek Musai a.s. ai do u thote: Shkoni tek biri i Merjemes, Isai a.s. pasi atij Allahu xh.sh. i dha mundesin te gjalle te vdekurin, te sheroj lebrozin, ti sjell te folurit memecit etj. Njerezit do shkojne tek Isai a.s, i cili u thote: Shkoni tek Profeti Muhammed a.s.”

Ne kete kohe Muhammedi a.s. sebashku me Xhebrailin do nisen ne drejtim te Allahut xh.sh., ku Allahu xh.sh. i jep leje duke e pergezuar me xhennet. Muhammedi a.s. sebashku me Xhebrailin do nisen, Muhammedi a.s. do ulet ne sexhede (per te falenderuar Allahun xh.sh)(1) Ne kete kohe Allahu xh.sh. do ti thote Profetit Muhammed a.s; Qoje koken! Fol dhe kerko ndermjetesimin tend.(2) Kur Muhammedi a.s. te shikoj Allahun do te ulet perseri ne sexhde, sa koha e nje xhumaje. Allahu xh.sh. do ti thote: “Ngrije koken dhe fol qe te degjohesh dhe kerkon ndermjetesimin tend.” Muhamedi a.s. do e ngrej koken do e shikoj Allahun xh.sh, dhe perseri do tentoj te ulet ne sexhde por do nderhyje meleku Xhebrail a.s. i cili do e kap per ta ngritur. Allahu xh.sh. do ti jap Profetit Muhammed a.s. mundesin qe te lutet. Muhammedi a.s. do thote: “O Zoti im! Me ke nderuar (vulen) e bijeve te Ademit a.s. Do jem i pari qe do i hapet toka Diten e Gjykimit. Do vij lumi (Haudi) do vijne per te pire me shume njerez se sa mund ze hapsira mes Eljes e Sanas.” Ne kete momen nje ze do thote: “Thirrni te gjithe pejgamberet, te perzgjedhurit e Allahut!” dhe keshtu do bejne ndermjetesimin. Profeti Muhammed a.s. thote: “Do vije nje pejgamber i cili bashke do kete nje grup njerezish, do te vije nje tjeter i cili me vete do kete rreth pese apo gjasht persona, do vije nje tjeter i cili nuk ka me vete asnje.Nje ze do thote: “Thirrni deshmoret” te cilet do te ndermjetesojne per ke te deshirojne. E pasi te ken perfundur, Allahu xh.sh; do te thote: “Une jame Meshiruesi i Meshiruesve. Futuni ne Xhennetin Tim. Dhe do te futen ne xhennet. Me pas Allahu xh.sh. do te thote: Shikoni tek banoret e zjarrit (xhehennemit) nese do gjeni ndonje qe ka bere ndonje pune te mire! Meleket do gjejne nje burre , te cilit do ti thone: A ke bere ndonje pune te mire? Ai do te thote: Jo, pervec se kam toleruar njerezit ne tregeti. Allahu xh.sh, do thote: Toleroni robin Tim per hire te tolerances qe ka treguar per roberit e mi. Me pas do nxjerrin nga zjarri nje burr tjeter te cilit do ti thone: A ke bere ndonje pune te mire? Ai do thote: Jo, vec kam porositur djalin qe nese do vdisja te me digjnin ne zjarr , te me linin ashtu derisa te behesha rere e zeze, e me pas te me hidhnin ne det duke me fshire era, pasi Allahu nuk do mund te me ringjall kurre. Allahu xh.sh. do i thote: Perse e bere kete? Ai do thote: Prej frikes tende. Allahu xh.sh. do thote: Shiko mbreterine, mbreterin e madhe, do keshe nje te tille, dhe dhjete te tjera sa ato. Njeriu do thote: A po ben shaka me mua, e ti je Krijuesi i cdo gjeje?! Ne kete moment Profeti Muhammed a.s. tha: Kjo me beri te qesh!”  (Ahmedi)

Pergatiti

Gezim KOPANI

__________

1.Do qendroj Profeti Muhammed a.s. ne sexhde aq sa eshte koha e xhumase.

2.Profeti Muhammed a.s. do e ngrej koken lart, e do shikoj Allahun xh.sh.