Havardi e vlerson Kur’anin per shprehjet me te mira mbi drejtesin

Fakulteti i Drejtesise ne Universitetin e Harvardit ka afishuar ne ambjetet e tij ajet nga libri i bekuar i Kur’anit. Drejtuesit e Fakultetit e ka vlersuar ajetin e Kur’anit qe flasin mbi drejtesin si theniet me te mira dhe me kuptim plota per drejtesin dhe funksionimin e saj.

Thenia (Ajeti) i publikuar nga Kur’ani eshte ajeti 135 i sures Nisa 135 i cili thote: “O besimtare! Behuni zbatues te palekundur te drejtesise, duke deshmuar ne emer te Allahut, qofte edhe kunder jush ose kunder prinderve dhe te afërmve tuaj. Qofte i pasur ose i varfer ai (per te cilin deshmoni), Allahu eshte per ata vleresuesi me i drejte”.
Ky ajet eshte i vendosur ne hyrje aty ku ndodhet statuja e Aziz Augustinit. Dekanja e fakultetit Martha Minow ka pohuar se thenia pasqyron mendimin e drejtesise dhe fuqine e pazevendesueshme te saj dhe se ajeti i Kur’anit do vazhdoj te jete burim shprese per te gjithe ato qe vrapojne pas drejtesise. Ajeti i Kur’anit eshte perzgjedhur student dhe nenpunesit e fakultetit te drejtesise ne Universitetin e Harvardit.
Shenim: Ky lajm eshte publikuar qe ne vitin 2013
Mund te shikoni edhe kete link ku jane te perzgjedhura 3 theniet me te mira: http://library.law.harvard.edu/justicequotes/explore-the-room/west/

Pergatiti
Gezim KOPANI