Lutja kur veshim rrobat

Lutja (dua) kur vesh rroba

Profeti Muhammed a.s. bente kete lutje kur vishte rroba: “Elhamdulil-lahil ledhi kesani hadheth-thevabe ve rezekanihi min gajri havlin minni ve la kuvveh” d.m.th: “Falenderimi i takon Allahut i cili na mundesoi te vesh kete rrobe dhe me furnizoi me te pa ndonje mundim e fuqi nga ana ime.” (Ebu Davudi)

Lutja kur veshim rroba te reja

Profeti Muhammed a.s. kur vishte ndonje robe te re thoshte kete lutje (dua): “Allahumme lekel hamdu ente kesevtenihi. Eseluke hajrehu ve hajre ma suna lehu ve ehudhu bike min sherrihi ve sherri ma sunia lehu.” d.m.th: “O Allahu im! Ty te qofte falenderimi ngase Ti (Allah) ma bere te mundsme ta veshi (ta kem). Te lus per te miren e saj dhe per te miren qe eshte prodhuar. Kerkoj te me ruash nga e keqja e saj dhe nga e keqja per te cilen eshte prodhuar.” (Ebu Davudi , Tirmidhi)

Pergatiti
Gezim KOPANI