Thenie per Zanatin

Ustai nuk ka shtepi.

Zanatin mesoje dhe  vare ne strehe, kur te te duhet perdore.

Zanati nuk te le pa buke, po zengjin nuk te ben.

Zanati nuk ka te mbaruar.

Zanati ne mos rrjedhte, do pikoje.

S’ka zanat pa hallate.

Kur s’ke zanat, mos hyr plak ne fshat.

Meso zanat te rrosh, behu tregtar te fitosh.

Zanati eshte si thesi pa fund.

Mulliri s’bluan pa uje.

Para se te behesh kapiten anijeje duhet te jesh marinar.

Zanati eshte byzylyk i florinjte ne dore.

Pergatiti
Gezim Kopani