Cfare eshte Mimberi?

Mimberi i xhamise Sulltan Ahmet - Turqi
Mimber eshte fjale arabe me te cilet kuptohet vend (platforme) e ngritur. Ashtu si Mihrabi edhe Mimberi eshte nje nder pjeset me te rendesishme te nje xhamije. Gjate diteve te xhuma dhe festave te bajrameve imami i xhamise mban predikimet islame. Myslimanet i kan kushtuar vemendje te vecante mimberit duke i bere ato cdo here e me te bukur. Kjo per te treguar respekt ndaj fjaleve qe imami thote nga mimberi. Mimberet ndertohet nga drure dekorativ, te forte dhe te qendrueshem. Ne ta behen gdhendje me qellim paraqitjen e nje mozaiku motivues dhe terheqes. Nder mimberet me te njohur jane: Mimberi i xhamise se Kordoves ne Spanje (Andaluzi), Al Aksa (ne Palestin, Jeruzalem), dhe mimber i xhamise se Sulltan Ahmet ne Turqi.
                                                                                                                                Pergatiti
Gezim KOPANI