Shpella e Kaurrit , Levrushk – Puke

Shpella e Kaurrit,Puke

Shpella e Kaurrit (1) ndodhet ne fshatin Levrushk Puke perballe me fshatin Buzhal. Mendohet se shpella i perket kohes Bizantine. Shpella eshte dy kateshe dhe ka nje gjatesi rreth 200 m dhe lartesi 3 m.
Per ta vizituar kete shpell nga Puka shkohet ne Qelez, Buzhal ku merret varka dhe pas 5 min udhetim ne liqenin e Komanit arrihet tek shpella.
                                                                                                              Pergatiti
                                                                                                              Gezim KOPANI 

________
1. Shpella e Kaurrit mendohet se eshte e kohes pagane, kjo nga vet emri “Kaurr” qe lidhet me besimin e vjeter pagan qe kishin disa ne “kaun”. Nga kjo mendohet qe ka lindur edhe fjala Kaurr. Disa te tjere i japin nje shpjegim tjeter fjales “Kaurr” duke e lidhur me qendrime te ndryshme fetare, por ajo qe vlen per tu theksuar eshte se: “Shpella e Kaurrit fillon me prejudhen pagan, me pas bizante dhe keshtu me radh.”

Per me shum shikoni videon: