Drejtesia eshte nje pasuri e shtrenjte, nuk gjendet kurrre te njerezit e lire (Mevlana)

Ilustrim
Disa thenie nga Mevlana Xhelaledin Rumi

Injoroj ata qe te bejne te ndjesh frike dhe trishtim, qe te degradojne e te shpien drejt semundjes e vdekjes.

Ne kete bote, sprova jote eshte ajo cfare deshiron me shume.”

Injoranti i ngjan punes se daulles. Zhurme ka shume, por brenda eshte bosh.”

Mos e gjyko te kaluren e askuht, mos harro se edhe elmazi, perpara se te perpunohej, ishte nje cop qymyr.

Mos e harro kurre kete o bir: Drejtesia eshte nje pasuri e shtrenjte, nuk gjendet kurrre te njerezit e lire.

Pergatiti
Gezim KOPANI