Xhamia e Kavajes 1920

Xhamia e vjeter e Kavajes quhet  Xhamia Kubelie dhe ndertimi i saj ka filluar ne vitin 1735 dhe ka perfunduar ne vitin 1736. Xhamia u ndertua nga Kapllan Beu. Xhamia u ndertua tek pazari i qytetit. Krahas xhamis u ndertua portiku i saj i jashtem, shatervani dhe medreseja.

Pergatiti
Gezim KOPANI