Xhamia e Sulejman Pashes ( 1614) – Tirane

Xhamia e Sulejman Pashes ( 1614)

Kjo eshte xhamia e Sulejman Pashes (1) e ndertuar ne viti  1614 si dhe tyrbja e Sulejman Pashes.  Kjo xhamia njihet si ndertesa e pare e Tiranes si qytet. Xhamia u bombardua gjate luftes se dyte boterore per tu shkaterruar totalisht nga komunizmi. Ne kete vend sot ndodhet statuja e “ushtarit te panjohur”

Pergatiti
Gezim KOPANI

_________
1. Ndryshe njihet dhe me emrin xhamia e vjeter

Panoram e Tiranes dhe Xhamia e Sulejman Pashes