Allahu na do !

Sipas disa studimeve thuhet se eshte rritur depresioni dhe stresi. Kjo e ndikuar nga pandemija dhe jo vetem. Sigurisht kjo ndodh por te jemi te bindur se Allahu na do. Mendoni se jeta jone me shendet eshte shume me e madhe (e pakrahasueshme) se ditet me semundje. Prandaj nuk duhet te humbasim shpresen se semuremi nje jave apo diçka me shume. Gjerat duhen marr me qetesi dhe shprese ne Allahun i cili na do dhe qe ka ne dore çdo gje. Imagjino çdo çast te jetes se si Allahu na furnizon me oksigjen, ushqime e çdo te mire. Prandaj kur te perballemi me ndonje sprov te durojme, te luftojme te keqen, te bejme mire, te duam dhe te ndihmojme njeri tjetrin. Ne keto raste eshte mire qe tu japim kurajo dhe shprese te semuarve dhe te lutemi.
Allahu xh.sh na thote:
Kur roberit e Mi te pyesin ty per Mua, thuaju Une jam afer, i pergjigjem lutjes kur lutesi me lutet.. “(El Bekare: 186)
Nje rast Profeti Muhammed a.s i tha nje shoku qe te thote kete lutje: “Zoti im! Me meshiro! Me udhezo! Me jep shendet dhe me furnizo!” (Muslimi)

Gezim KOPANI

Date; 27 shkurt 2021